Maria Grapini merge pe mâna Curții de Conturi Europene!

Share:

Plenul Parlamentului European a dezbătut, miercuri, 23 octombrie, detaliile raportului anual al Curții de Conturi pe anul 2018, document capital ce reprezintă o radiografie complexă a stării de fapt economice europene.

Europarlamentarul Maria Grapini, care este raportor de descărcare a gestiunii pentru Parlamentul European, a luat cuvântul, felicitând publicarea documentului pe care îl consideră profesionist și realist.

Europarlamentarul român, Maria Grapini, a propus, în perspectivă, ideea prevenției, la pachet cu o consiliere aprofundată pentru fiecare stat în parte.

“Apreciez raportul pe care l-ați prezentat, pe 2018, drept unul cuprinzător, cu reflectarea activității complexe și importante. Miile de ședințe de audit pe care le-ați făcut cu echipa dumneavoastră, la fața locului, fie în statele membre, fie în statele terțe, fie în instituțiile europene, iată, au dat roade și avem o involuție a corecțiilor. Ar trebui, însă, dumneavoastră, ca și Curte de Conturi, să implementați o strategie – și, sigur, să și consiliați – o strategie care să meargă mai mult  pe prevenție! Da, poate că e justificat pentru o instituție să găsească o eroare, dar cred că mai bine pentru toată lumea este să prevenim. Cred că aceasta este filozofia.

În al doilea rând, vreau să apreciez faptul că ați făcut cele 41 de rapoarte de audit de la agenții mult mai explicite, aveți și un record al documentelor publicate și vă felicit pentru acest lucru! Ca raportor de descărcare a gestiunii pentru Parlament, mă voi folosi de rapoartele dumneavoastră!”, a declarat europarlamentarul Maria Grapini, în plenul PE de la Strasbourg.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.