Negocierile Orban-Ponta au eșuat! Parlamentarii Pro România nu vor susține Guvernul PNL!

0

Ludovic Orban a discutat, miercuri, cu reprezentanţii Pro România pentru a obţine susţinerea Guvernului. Victor Ponta a declarat după întâlnirea cu liderul PNL că nu va susţine noul cabinet. Celelalte partide parlamentare au anunţat că au ajuns la un acord cu premierul desemnat. Premierul desemnat de Klaus Iohannis a avut, pe masa negocierilor, și o listă a miniștrilor viitorului Guvern Orban.

Ludovic Orban susţine că negocierile vor continua individual. Liderul PNL mai spune că refuzul Pro România nu înseamnă că guvernul nu va fi învestit. „Sincer, nici nu mi-aş dori să guvernez alături de Victor Ponta”, a declarat Orban.

Victor Ponta a luat o decizie în privința învestirii Guvernului Orban. Pro România nu va susţine Guvernul Orban, a anunţat Ponta după întâlnirea cu Ludovic Orban.

Liderul PRO România, Victor Ponta, susţine că Guvernul PNL va întâmpina probleme atâta vreme cât nu va avea majoritate parlamentară.  „Să guvernezi fără majoritate şi cu cinci partide, ALDE, PMP, UDMR, USR care au interese total diferite şi nu se înţeleg nici măcar pe ceea ce vor să anunţe, va fi foarte dificil, dar sper să reuşească. Ne-am înţeles pe un singur lucru, vom susţine cei de la Pro România alegeri anticipate pentru Parlamentul României. Se pot realiza şi au şi sens pentru binele nostru al tuturor să le facem odată cu cele locale sau oricum în aceeaşi perioadă, în aşa fel încât în luna mai sau iunie România să ştie foarte clar cine e primar, cine e preşedinte de Consiliu Judeţean, cine e parlamentar, cine e prim-ministru şi Guvern, să nu stăm tot anul viitor, un an de criză, în mod evident, în alegeri pentru că ăsta e un lucru foarte rău. Sunt la al patrulea mandat, nu am votat decât guverne în care am crezut că au toate datele să reuşească. De exemplu, nu am votat Guvernul Cioloş, cum l-au votat foştii mei colegi de la PSD şi nu mi-a părut rău niciodată că nu l-am votat. Nu vom vota acest guvern al domnului Orban PNL şi probabil că şi de data asta vom avea dreptate”, a declarat Ponta.

Pe de altă parte, Victor Ponta a mai spus că a fost de acord cu PNL pe un singur aspect, şi anume: alegeri anticipate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.