Canotorii români au strâns un sfert de tonă de deșeuri din Pădurea Snagov la debutul antrenamentelor pentru JO de la Tokyo

Canotorii români calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 au început ieri oficial seria de antrenamente pe lacul Snagov pentru marea competiție de anul viitor. Cu această ocazie, sportivii au dat startul unei acțiuni de ecologizare a zonei din jurul lacului, acolo unde obișnuiesc să-și desfășoare antrenamentele de alergare. 

Drumul forestier este acoperit de gunoaie, sticle de plastic și diferite tipuri de deșeuri, astfel că sportivii s-au echipat cu mănuși și saci de plastic și au strâns, în doar cateva ore, un sfert de tonă de deșeuri, dovedind că, atunci când există voință și coordonare, orice e posibil în dorința de a ajuta mediul înconjurător. Acțiunea de azi a fost prima dintr-o serie de inițiative ecologice în care sportivii calificați la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 se vor implica în perioada următoare. 

La această acțiune au luat parte și Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj, alături de zeci de sportivi ai lotului dar lor li s-a alăturat și Mihai Covaliu, Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

“Lacul și pădurea din jurul lui reprezintă casa noastră. Aici ne desfășurăm activitatea și nu putem trece cu vederea că zona este foarte murdară. Ne-a luat câteva ore să strângem PET-urile și gunoaiele aruncate la marginea drumului de pe mai puțin de 500 de metri liniari. Sportivii au strâns peste 60 de saci și au umplut imediat remorca unui tractor. Este îngrozitor ceea ce se întâmplă și vrem astfel să facem un apel la toată lumea pentru respectarea mediului înconjurător. Vrem astfel să dăm și un exemplu pozitiv și intenționăm să organizăm astfel de acțiuni ecologice, pe uscat și pe apă, de câteva ori pe an. Pe viitor o să facem apel și voluntarilor care doresc să ni se alăture. Vreau să-i mulțumesc și domnului Covaliu pentru că a raspuns afirmativ unei astfel de invitații, sportivilor noștri, pe care i-am văzut foarte implicați, și tuturor partenerilor care ne-au susținut în această acțiune”, declară Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj.

Totodată, ieri au început la Snagov și antrenamentele oficiale pentru următorul sezon competițional, miza cea mare fiind obținerea de cât mai multe medalii la JO Tokyo 2020.

“Sportivii se vor antrena pe Lacul Snagov până la începutul lunii Decembrie, atunci când își vor muta baza de pregătire în Italia. Vremea nu ne permite antrenamentele pe lac în perioada Decembrie-Aprilie, așa că în fiecare an sportivii pleacă în Italia pentru continuarea pregătirii. Am mare încredere în această echipă de sportivi, ambițiosi și dedicați, și sunt sigură că vom obține rezultate extraordinare și în sezonul competițional următor”, mai declară Elisabeta Lipă, Președintele Federației Române de Canotaj.

Evenimentul de ieri a fost urmat de un Brunch organizat pe pontonul de la Complexul Sportiv Național Snagov cu sprijinul partenerilor de la Negro 2000, Herbalife, Caroli România, Granini România, La Fantâna, Crama Gîrboiu, Construcții Erbasu, Maresi, Eisberg-Iubesc Salatele, Finn Crisp România, 1664 Blanc.

Calificarea la JO Tokyo 2020 au obținut-o echipajul feminin dublu vâsle categorie ușoară (LW2x), format din Ionela-Livia Cozmiuc și Gianina-Elena Beleagă, echipajul masculin dublu rame (M2-) format din Marius-Vasile Cozmiuc și Ciprian Tudosă, echipajul feminin de dublu rame (W2-), format din Cristina-Georgiana Popescu și Amalia Bereș, echipajul masculin de dublu vâsle (M2x), format din Ioan Prundeanu și Marian-Florian Enache și echipajul feminin de patru rame (W4-) format din Viviana Iuliana Bejinariu, Ioana Vrânceanu, Mădălina Bereș și Denisa Tilvescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.