Theodor Paleologu îl provoacă pe Dan Barna la o dezbatere televizată

Theodor Paleologu îl invită din nou pe Dan Barna la o dezbatere electorală. Și îi sugerează să asculte „vocea poporului” pentru a intra în turul doi. Dan Barna spunea că ar vrea o confruntare cu Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă. „Înțeleg că dvs. ați vrea să vă alegeți interlocutorii, dar asta nu e democrație”, i-a transmis vineri Paleologu lui Barna. Pentru candidatul PMP ar fi a doua dezbatere electorală din campanie. Prima dezbatere a avut loc la Realitatea TV, avându-l ca partener pe Kelemen Hunor, candidatul UDMR.

„Domnule Barna, vă invit și eu la dezbatere. Înțeleg că dvs ați vrea să vă alegeți interlocutorii, dar asta nu e democrație. Dezbaterea este esența democrației, iar cine refuză dezbaterea sabotează democrația. Nu folosiți, vă rog, aceleași tertipuri ca domnul Iohannis și doamna Dăncilă pentru a vă eschiva, știind că necuvîntătorii Iohannis și Dăncilă nu vor accepta: votanții, simpatizanții și membrii USR merită altceva. Eu îi respect. Respectați-i și dvs.”, a scris Paleologu pe Facebook.

„Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis, haideți să mergem în fața românilor! I-am invitat pe Viorica Dăncilă și pe Klaus Iohannis la o dezbatere în fața oamenilor despre nevoile lor reale și așteptările de la noi. A trecut o săptămână fără niciun răspuns. Cei care vor veni la vot în 10 și 24 noiembrie, milioane de români, au dreptul să ne cântărească, caracterul și proiectele, și să ne compare, în dezbateri directe”, a scris Dan Barna, joi, pe Facebook.

Paleologu a criticat din nou lipsa dezbaterilor din campanie, unul din motive fiind și criza guvernamentală. Candidatul PMP  în cursa pentru Cotroceni reproșa fuga de dezbateri a principalilor săi contracandidați. Paleologu a declarat că „nici Iohannis, nici Dăncilă, nici Barna nu vor să dezbată şi pun tot felul de condiţii ridicule despre care ştiu că nu se pot îndeplini. Iohannis a spus din start că el nu discută cu nimeni, că el e deasupra tuturor. Doamna Dăncilă spune că ea nu discută decât cu Iohannis, Barna spune că nu discută decât cu Iohannis şi Dăncilă. Practic, nu avem niciun fel de dezbatere şi eu cred că această atitudine e complet iresponsabilă şi că este o atitudine de dispreţ faţă de popor şi de democraţie”, într-un interviu pentru Agerpres.

Candidatul PMP la fotoliul de la Cotroceni îi dă și un sfat contracandidatului său pentru a ajunge în turul doi, pentru că „USR a rămas moralmente fără candidat” şi îi sugerează să asculte „vocea poporului”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.