Crește numărul francezilor nemulțumiți de activitatea lui Emmanuel Macron

Share:

Două treimi (65%) dintre francezi se declară ”nemulţumiţi” de activitatea lui Emmanuel Macron la junătatea mandatului acestuia de cinci ani, relevă un sondaj realizat de Ifop-Fiducial pentru Sud Radio şi Cnews.

Două treimi dintre francezi, ”nemulţumiţi” de activitatea lui Macron la jumătatea mandatului. Ei sunt cu şapte puncte procentuale mai numeroşi decât la utima anchetă a institutului cu privire la acest subiect, realizată în aprilie 2018. Invers, doar 35% dintre francezi se declară ”mulţumiţi”.

O mare majoritate (63%) dintre francezi consideră că şeful statului francez, Emmanuel Macron, nu şi-a respectat angajamentele pe care şi le-a asumat în timpul campaniei – cu 20 de puncte procentuale mai multe decât în aprilie 2018, iar 37% cred contrariul (cu 20 de puncte procentuale mai puţine), informează news.ro.

Bilanţul lui Emmanuel Macron este considerat mai pozitiv în ”relaţiile cu Uniunea Eurpeană” – 56%, cu 11 puncte procentuale mai puţine decât în aprilie 2018 -, ”lupta împotriva terorismului” (48%, -2 puncte procentuale) şi ”imaginea Franţei” (46%, -17 puncte procentuale).

Doar 28% dintre francezi consideră ”pozitivă” puterea de cumpărare (cu două puncte procentuale mai mulţi), 26% reforma pensiilor (cu un punct procentual mai puţin) şi 24% ”controlarea migraţiei” (cu cinci puncte procentuale mai puţini).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.