Raed Arafat refuză să demisioneze după apariția filmului de la Colectiv

Share:

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a avut vineri seară prima reacţie după apariţia filmului din noaptea incendiului de la Colectiv. Arafat îl acuză pe jurnalistul Cătălin Tolontan că manipulează emoţional publicul şi anunţă că nu îşi dă demisia. El apără în continuare intervenţia de atunci a pompierilor.

Raed Arafat susţine în continuare că nu a văzut filmul prezentat de Libertatea.ro.

”Eu am văzut foarte multe filmări făcute de mass-media, de oameni care au filmat cu telefoanele lor, dar nu mi s-a pus la dispoziţie o filmare făcută de ISU BIF (ISU Bucureşti-Ilfov – n.r) Sunt convins că populaţia doreşte şi mai multe explicaţii şi clarificări, lucru pe care o să îl fac într-o conferinţă de presă, la un anumit moment în curând. Nu am ştiut de acest film, nu am ascuns filmul şi nu am dat dispoziţie să fie ascuns filmul. Orice altă speculaţie şi manipulare nu mai am ce să răspund la ele. Nu am ştiut de acest film, nu l-am ascuns şi nici nu am dat dispoziţie să fie ascuns”, a spus Raed Arafat într-un video postat pe Facebook, potrivit Romaniatv.net.

Secretarul de stat apără intervenţia pompierilor, spunând că filmul surprinde primele momente după sosirea echipelor de ajutor,iar intervenţia a durat mult mai mult.

”Dacă vorbim de filmul propriu-zis, nu aduce aspecte noi asupra intervenţiei. El arată câteva secvenţe de intervenţie şi în aceste secvenţe se văd pompierii, mai ales într-o anumită locaţie, unde se scoteau victimele şi, din păcate, decedaţii de acolo. Nu arată per ansamblu toată intervenţia. Mai mult decât atât, acest film prinde primele momente, momentele în care nu toate echipajele sosiseră, nu existau destule tărgi, nu existau destule materiale, dar el nu arată în acelaşi moment locul unde erau duşi răniţii şi unde au fost trataţi, departe de locul unde se filma. Toate aceste aspecte o să intrăm în amănunt asupra lor şi asta cred că se doreşte din partea noastră când vom organiza conferinţa de presă. Dacă se doreşte, putem să obţinem şi păreri din alte ţări asupra acestor filme, ţări care au trecut prin astfel de situaţii şi sunt convins ca au avut exact aceleaşi etape pe care le-am avut şi noi, mai ales în primele momente când au ajuns la o astfel de situaţie”, a adugat secretarul de stat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.