Învață și dă mai departe! Conferința anuală de valorizare 2019!

0

Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP) organizează vineri 1 noiembrie a.c., la Rin Grand Hotel din București, conferința anuală de valorizare „Învață și dă mai departe!”. 

Evenimentul își propune să promoveze rezultatele unor proiecte de succes din domeniul educației, cu accent asupra democrației participative. Participanții sunt invitați să reflecteze împreună asupra schimbărilor concrete pe care proiectul propriu le aduce, în comunitate și la nivel personal, dar și să cunoască măsurile pe care Comisia Europeană le propune pentru protejarea mediului.

Distinct față de anii anteriori, când erau invitați reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor, anul acesta, la conferință vor participa peste 130 de persoane experimentate și începătoare în implementarea proiectelor din domeniul educației finanțate de Comisia Europeană: Erasmus+, Corpul European de Solidaritate și prin Granturile Spațiului Economic European.

Aceștia își vor împărtăși experiențele în cadrul grupurilor de lucru discutând despre impactul pe care proiectul propriu îl aduce,  prezentând elementele concrete prin care proiectele lor sunt prietenoase cu mediul sau identificând ce pot face ca proiectele să devină „mai verzi”.

La eveniment vor participa reprezentanți ai Ministerului Educației Naționale și ai ANPCDEFP.

Erasmus+ https://www.erasmusplus.ro/ este programul Uniunii Europene pentru educație, formare, tineret si sport ce

se derulează în perioada 2014-2020. Proiectele se adresează tuturor sectoarelor de educație, formare profesională si tineret. Bugetul disponibil pentru anul 2019 în România este de peste 89 800 000 €

Corpul European de Solidaritate https://www.suntsolidar.eu/ este Programul Uniunii Europene care oferă tinerilor europeni șansa de a învăța prin stagii de voluntariat, traineeships, locuri de muncă sau proiecte. Programul se derulează în perioada 2018-2020. Bugetul disponibil pentru anul 2019 în România este de peste 4 690 000 €.

Programul de Educație, Burse, Ucenicie și Antreprenoriatul Tinerilor în România http://www.eea4edu.ro/, finanțat prin Granturile Spațiului Economic 2014-2021, se adresează instituțiilor din învățământul universitar, preuniversitar, VET și instituțiilor sau organizațiilor care se ocupă de incluziunea copiilor romi în școală. Bugetul disponibil pentru anul 2019 în România este de aproximativ 2 760 000 €.

foto: lugojeanul.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.