Violeta Alexandru, ministrul propus al Muncii, ia în calcul creșterea contribuțiilor la Pilonul II de pensii

0

Violeta Alexandru, propusă ministru al Muncii, a declarat miercuri, la audierea în comisiile reunite din Parlament, că Guvernul Orban nu intenţionează să taie pensiile şi salariile. De asemenea, ministrul propus al Muncii a precizat că una dintre priorităţile mandatului său va fi eliminarea supra-impozitării contractelor de muncă part-time.

Violeta Alexandru a anunţat că Guvernul Orban nu va tăia pensiile şi salariile. Mai mult, liberalii vor să menţină punctul de pensie conform prevederilor legale, cu mărirea corespunzătoare de la 1 septembrie 2020.

„Vom respecta legislaţia în vigoare şi orice creştere în ceea ce priveşte salarizarea o vom discuta cu partenerii sociali. Da, vom menţine punctul de pensie aşa cum prevede legea, cu mărirea corespunzătoare de la 1 septembrie anul viitor”, a afirmat ministrul propus al Muncii şi Protecţiei Sociale.

„Vom elimina supra-impozitarea contractelor de muncă part-time. Nu tăiem pensii şi salarii. Aş vrea să pun punct avalanşei de informaţii pe această temă. Sunt un om responsabil şi nu fac afirmaţii pentru a avea un câştig politic. O spun cu toată fermitatea: oamenii trebuie să ştie de la noi că ne angajăm să nu tăiem pensii şi salarii”, a declarat ministrul propus pentru Muncă şi Protecţie Socială, Violeta Alexandru, în timpul audierilor din cadrul Comisiilor reunite de Muncă şi Egalitate de Şanse ale Parlamentului.

De asemenea, ministrul propus la Muncă, Violeta Alexandru, a anunţat că intenţionează să cheme la discuţii partenerii sociali şi administratorii fondurilor de pensii private din România pentru identificarea soluţiilor în vederea creşterii contribuţiilor la Pilonul II de pensii.

Suntem pentru creşterea contribuţiilor la Pilonul II de pensii şi în general suntem pentru încurajarea oamenilor să facă economii în timpul vieţii active, astfel încât să beneficieze de resursele la care au dreptul în momentul în care ies din activitate. Pentru tot ce înseamnă asumare, sunt omul care va sta la masa discuţiilor atât cu partenerii sociali cât şi cu administratorii fondurilor de pensii, de aşa manieră încât să se găsească toate formulele posibile prin care să crească contribuţiile la Pilonul II”, a declarat Violeta Alexandru.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.