Dan Barna nu crede în ultimul sondaj IMAS

0

Dan Barna, liderul USR, crede că în ultimele zile de campanie vor apărea diverse sondaje care vor încerca să demobilizeze electoratul partidului şi consideră că cel mai recent sondaj IMAS este unul dintre acestea. El a amintit că şi înainte de alegerile europarlamentare USR avea în sondaje un scor de 15% şi a obţinut 23% din voturi. 

„Eu am spus de câteva zile că vom vedea în ultimele zile de campanie diverse sondaje, comunicate, care vor încerca, de fapt, să demobilizeze componenta această activă care vrea o Românie modernă, care vrea o Românie care iese din marasmul a 30 de ani de politică. Lucrul acesta se întâmplă deja, vedem un sondaj pe care realitatea din stradă nu-l confirmă în niciun fel. (…) Este un sondaj, nu îl comentez, fiecare decide propria metodologie şi modalitate de comunicare. La fel a fost şi la europarlamentare, să nu uităm atunci alianţa era dată în zona lui 15 la sută maxim, cu bătaie 16, dacă există generozitate, rezultatul a fost 23%”, a declarat Dan Barna joi.

Dan Barna a fost joi în campanie la Aiud şi Alba Iulia, iar la un moment dat s-a fotografiat cu o pisică.

“Este o campanie electorală istorică pentru că va fi prima dată la 30 de ani de la Revoluţie când vom avea un tur 2 fără PSD. Miza acestei campanii electorale este tocmai acest mesaj pe care societatea, pe care România poate să-l dea campaniei electorale şi poate să-l dea pentru viitorul şi pentru tinerii din această ţară. Un tur doi fără PSD înseamnă un tur 2 în care discutăm cu adevărat despre cum va arăta România peste cinci ani şi cum va arăta România peste 10 ani”, a afirmat Barna.

El consideră că un tur doi în care va ajunge cu Klaus Iohannis este unul prin care România se va însănătoşi.

“Imaginaţi-vă cele două scenarii, un tur doi şi dezbatere între Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă, un dialog la care asistăm, un dialog mut aş putea să spun, de un an şi jumătate, de trei ani dacă vorbim de PSD. Ori în momentul de faţă România chiar are nevoie să discutăm despre viitor şi nu despre fantasmele PSD şi despre eterna problemă cu justiţia şi condamnaţii penali. De aceea, un tur doi Klaus Iohannis – Dan Barna este un tur doi prin care România se va însănătoşi”, a explicat liderul USR.

Un sondaj IMAS publicat joi relevă că turul 2 al alegerilor ar fi disputat de Klaus Iohannis şi Mircea Diaconu, candidatul susţinut de Pro România şi ALDE. E drept, Mircea Diaconu are un avantaj aflat în marja de eroare în faţa locului 3, ocupat de Viorica Dăncilă. În sondajul IMAS, Dan Barna este abia al patrulea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.