Phenianul continuă provocările. Două noi rachete, lansate!

Coreea de Nord a lansat joi două proiectile, posibil rachete, între Peninsula Coreeană şi Japonia, au anunţat Garda de coastă japoneză şi armata sud-coreeană, relatează Reuters. Potrivit unui comunicat al armatei sud-coreene, cele două proiectile lansate de Coreea de Nord sunt cu ”rază scurtă de acţiune.

Proiectilele, despre care autorităţile japoneze au afirmat că par să fie rachete balistice, au parcurs aproximativ 370 de kilometri şi au atins o altitudine de 90 de kilometri, a anunţat, la rândul său, Statul Major General al armatei sud-coreene (JSC).

Militarii sud-coreeni şi americani efectuează o analiză detaliată a lansărilor, se arată în comunicat. Cele două ”proiectile neidentificate” au fost lansate joi după-amiază din provincia Phyongan de Sud, în centrul ţării, a precizat anterior armata sud-coreeană într-un comunicat.

Garda de coastă din Japonia a indicat că cele două proiectile au căzut în afara Zonei Economice Exclusive a Japoniei (ZEE), care se extinde pe 370 kilometri de zona de uscat.

Ora lansării, după-amiază, este diferită de cea a testelor din acest an care au fost efectuate în zori.

Miercuri, agenţia de ştiri sud-coreeană Yonhap, care a citat o sursă militară, a indicat că au fost detectate mişcări ale unui transportator de lansatoare (TEL), folosite la lansare de rachete, în Coreea de Nord.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.