Raed Arafat răspunde atacurilor la adresa sa

0

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, consideră că atacurile din ultima perioadă nu sunt întâmplătoare.  Arafat susţine că există multe interese în domeniul urgenţei.

Într-o înregistrare video postată pe pagina de Facebook, Raed Arafat a anunţat că există multe interese în domeniul urgenţei, care pot fi în spatele atacurilor care au loc concentrat în ultima perioadă.

„Este un subiect care arată că există mai multe interese în domeniul urgenţei, există mai multe interese care pot fi în spatele atacurilor care au loc în mod concentrat asupra noastră şi nu numai ultima perioadă, dar şi pe parcursul ultimilor ani. Şi dacă vedem unul din aceste lucruri, care la finalul acestui filmări o să înţelegeţi despre ce este vorba, cum s-a încercat dărâmarea Aviaţiei de Urgenţă din România, cum s-a încercat dărâmarea aviaţiei Ministerului de Interne, respectiv a SMURD-ului şi colaborării civil-militare numai în ultimele patru săptămâni”, a explicat Arafat.

Şeful DSU, Rael Arafat, susţine că prin aceste atacuri se încearcă decredibilizarea instituţiilor şi a persoanelor.

„Există multe interese care pot fi convergente pentru a încuraja asta, atacarea şi persoanelor şi decredibilizarea lor, dar şi instituţiilor, încercând să arate că ele nu sunt eficiente, nu au evoluat, nu s-a schimbat nimic în ele, care este contrar total realităţii”, a mai spus Arafat.

Mai mult, Arafat a precizat că recent, prin iniţiative parlamentare, s-a încercat modificarea Codului Aerian, iar acest lucru ar fi dus la imposibilitatea ca aeronavele SMURD să mai intervină în cazul situaţiilor de urgenţă.

Raed Arafat mai spune că o altă propunere era ca aeronavele utilizate pentru situaţii de urgenţă să nu mai fie de stat.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.