Sărbătoarea unității naționale și a forțelor armate italiene

Share:

În ziua de 4 noiembrie se celebrează ziua Unităţii naţionale şi a Forţelor Armate italiene, în amintirea victoriei care a marcat realizarea unificării Italiei.

La Bucureşti, Ambasadorul Italiei şi Ataşatul Militar al Apărării, sărbătoresc evenimentul în ziua de 4 noiembrie printr-o ceremonie la Cimitirul italian Ghencea din Bucureşti, la care vor participa Ambasadori şi Ataşaţi militari, autorităţi civile şi militare române şi italiene şi toţi cei care vor dori să fie aproape de Forţele Armate italiene.

În cursul ceremoniei, care va începe la orele 11.00, Ambasadorul Italiei Marco GIUNGI şi Ataşatul Militar al Apărării, Col. Andrea TIVERON, vor depune coroane de flori la monumentele eroilor italieni şi români, pentru a-i comemora pe toţi militarii care s-au jertfit pentru PATRIE în Italia şi în străinătate, în vreme de război şi de pace, din care peste 1700 sunt îngropaţi în pământ românesc.

O mare parte din aceştia sunt eroi căzuţi la datorie în timpul primului război mondial, aparţinând Diviziei italiene care, făcând parte din Armata aliată a Generalului francez D’ESPERY, au participat la ofensiva de pe frontul macedonean în septembrie 1918 şi eroi căzuţi la datorie în timpul celui de-al doilea război mondial, care şi-au pierdut viaţa în timpul deplasărilor dinspre şi înspre frontul rusesc.

Soldaţii italieni se odihnesc alături de colegii lor români, stând mărturie a unui parcurs comun început pe marele teatre de război al primului şi al doilea conflict mondial şi care continuă astăzi sub formele recente de cooperare militară în diferite teatre de operaţiuni, cu scopul, la acea vreme, atingerii valorilor unităţii şi independenţei şi, în zilele noastre, printr-o strategie de securitate conştientă şi comună, în căutarea păcii europene şi mondiale.

Sursa foto: eazi.ro (foto: ceremonie 2018 ziua fortelor italiene)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.