Guvernul Orban a trecut de votul Parlamentului!

Share:

Guvernul Ludovic Orban a trecut cu unanimitate de voturi luni în Parlament. Opoziţia a reuşit să asigure cvorumul de şedinţă şi să depăşească majoritatea minim necesară pentru Guvernul PNL. Echipa şi programul lui Ludovic Orban au fost votate de 240 de parlamentari, adică toţi cei prezenţi la şedinţă, inclusiv câţiva din tabăra PSD şi Pro România. Nu s-a înregistrat niciun vot împotrivă, nicio abţinere.

Ludovic Orban este al 23-lea premier în ultimii 30 de ani.

”România are guvern. Un guvern legitim, care a obținut votul de încredere al parlamentului, în ciuda unui boicot penibil și rusinos făcut de două formațiuni politice. S-a întrunit o majoritate parlamentară care a acordat votul de învestitură guvernului nostru. Le mulțumim partenerilor. Le mulțumesc parlamentarilor care au luat decizia, în ciuda boicotului PSD și Pro România, să fie prezenți astăzi și să voteze învestirea guvernului.

Suntem pregătiți să începem în forță activitatea. Imediat vom avea o ședință informală la Palatul Victoria. Așteptăm derularea procedurilor și vom fi chemați la ceremonia de depunere a jurământului”, a declarat Ludovic Orban, noul premier al României, imediat după vot.

Cât privește numirea unui comisar european, noul premier a anunțat că această procedură va fi făcută cât mai repede posibil, după discuții cu președintele.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.