Carrie Lam, șefa guvernului central din Hong Kong, susținută de Xi Jinping

Share:

Preşedintele Chinei Xi Jinping şi-a exprimat luni sprijinul pentru şefa guvernului central din Hong Kong Carrie Lam, afirmând că are mare încredere în aceasta şi recunoaşte pe deplin munca depusă împreună cu echipa ei, relatează Xinhua, citată de Reuters.

Oprirea violenţei şi a haosului şi restabilirea ordinii continuă să fie principalele priorităţi pentru Hong Kong, a declarat Xi Jinping la Shanghai, unde participă la cea de-a doua ediţie a China International Import Expo.

Sute de mii de oameni au ieşit în stradă la Hong Kong de la jumătatea lunii iunie în cursul unor proteste care au degenerat uneori în violenţe.

Manifestanţi pro-democraţie protestează împotriva a ceea ce ei consideră un amestec al Beijingului în libertăţile promise atunci când fosta colonie britanică a fost retrocedată Chinei, în 1997. China neagă aceasta şi a acuzat ţările occidentale că au agitat situaţia.

Preşedintele chinez a spus de asemenea că guvernul din Hong Kong a lucrat intens pentru a controla situaţia şi a îmbunătăţi situaţia în societate. China a indicat în repetate rânduri că o susţine pe Carrie Lam şi guvernul condus de aceasta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.