Europarlamentarul Siegfried Mureșan, noua propunere de comisar european din partea României

0

Siegfried Mureșan, europarlamentarul PNL, ar fi noua propunere de comisar european pentru Transporturi a Guvernului Orban, au declarat surse din cadrul partidului pentru EurActiv România.

Ludovic Orban a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre propunerea de comisar european, iar cei doi au ajuns la concluzia că o propunere potrivită ar fi cea a lui Siegfried Mureșan, au declarat surse din partid pentru EurActiv România.

Aceleași surse au spus că majoritatea liberalilor îl susțin pe Siegfried Mureșan pentru această poziție.  Propunerea ar urma să fie trimisă oficial marți, cel mai târziu miercuri, către Comisia Europeană.

„Cu siguranță noi vom solicita celor două Camere ale Parlamentului convocarea Comisiilor de specialitate pentru audieri. De șase luni de zile, fostul Guvern a refuzat să audă toate somațiile pe care le-am transmis să nu depună candidatura lui Rovana Plumb, Dan Nica (…) și am ajuns în situația în care suntem ultima țară care nu are candidat”, a declarat Orban după învestirea Guvernului PNL.

Guvernul Ludovic Orban a trecut cu unanimitate de voturi luni în Parlament. Opoziţia a reuşit să asigure cvorumul de şedinţă şi să depăşească majoritatea minim necesară pentru Guvernul PNL. Echipa şi programul lui Ludovic Orban au fost votate de 240 de parlamentari, adică toţi cei prezenţi la şedinţă, inclusiv câţiva din tabăra PSD şi Pro România. Nu s-a înregistrat niciun vot împotrivă, nicio abţinere.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.