Vicepreședintele Comisiei IMCO, Maria Grapini, a girat o întâlnire importantă la Bruxelles

Share:

Marți, 5 noiembrie, la Parlamentul European, s-a desfășurat un eveniment organizat de Secretariatul IMCO si Business Europe, pe o temă de interes pentru întregul spațiu european:  Piața Unică în noua legislatură.

Europarlamentarul Maria Grapini este vicepreședintele Comisiei IMCO, astfel că a girat întâlnirea la care au fost prezentă întreaga conducere și coordonatorii IMCO de la grupările politice S&D si PPE.

Temele care suscită interesul Uniunii Europene, în general, dar și în particular, de la stat la stat, au fost atinse la evenimentul de la Bruxelles: Politica pieței unice și noile realități politice, o mai bună reglementare a pieței unice, libera circulație a mărfurilor, libera circulație a serviciilor, date și digitalizare pe piața unică, transport și logistică pe piața unică, achiziții publice.

Vicepreședintele IMCO, Maria Grapini, s-a remarcat, încă din mandatul trecut, drept un susținător asumat al unei reglementări echitabile în spațiul european, pentru a nu mai exista disparități vizibile și dublă măsură în analiza Est-Vest. La întâlnirea de marți, Maria Grapini a reiterat aceste nevoi, obligatorii în opinia sa.

“Susțin o mai bună reglementare, dar si o mai bună implementare a legislației în Piața Unică, ceea ce trebuie să  reprezinte obiectivul noii Comisii Europene și al statelor membre!  Există încă o fragmentare a pietei, avem încă multă birocratie și un cost ridicat de operare. Am reluat și problema dublei calități a produselor, respectiv nevoia de revizuire a Directivei pe achizitii, având în vedere efectele negative pe care le produce actuala. Din poziția de vicepreședinte al Comisiei IMCO, voi lupta pentru aceste obiective, cum am făcut și până în prezent!”, a transmis, de la Bruxelles, europarlamentarul Maria Grapini.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.