Dan Barna primește o nouă lovitură în ultimele zile ale campaniei electorale

Share:

Apar noi detalii despre dedesubturile proiectelor lui Dan Barna, finanţate cu bani europeni. Nu s-ar fi respectat regimul conflictului de interese şi s-a încercat muşamalizarea la nivel înalt, reclamă jurnaliştii de la Rise Project.

Mecanismul derulării proiectelor era clar: banii de la Uniunea Europeană veneau prin Ministerul Fondurilor Europene, ajungeau la Consiliul Judeţean Alba, de aici la firma lui Dan Barna şi la entitățile create pentru ajutorarea persoanelor vulnerabile sau cu dizabilități.

Din contractul cu Consiliul Judeţean Alba reiese că trebuia respectat regimul conflictelor de interese. Firma lui Barna era prima care trebuia să verifice implementarea corectă a celor patru întreprinderi pe care le gestiona direct: o croitorie, un club de tenis, o tipografie și o casă de producție. Doar că sora lui Dan Barna era directorul croitoriei, prietenul lui Barna era adjunct şi furnizor la croitorie, soția lui Dan Barna s-a implicat şi ea în proietul croitoriei, mergând la un târg de modă din Milano. Este vorba de incompatibilităţi, subliniază jurnaliştii de la Rise Project.

Potrivit aceloraşi surse, Comisia Europeană nu a verificat proiectele derulate de firma lui Dan Barna, iar Ministerul Fondurilor Europene ar ascunde afacerile președintelui USR.

Citeşte întreaga anchetă AICI

În prezent, DLAF verifică unele dintre proiectele de incluziune socială pe bani europeni realizate de firma lui Dan Barna. Şi DNA a redeschis pe 28 octombrie ancheta care vizează proiectele derulate de firma fondatorului USR pe motiv că ordonanţa de clasare dată de DNA Alba a fost neleagă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.