Maria Grapini: “Directiva privind echipamentele radio este o prioritate pentru IMCO!”

0

Europarlamentarul Maria Grapini, vicepreședinte al Comisiei IMCO, a transmis o informare pe tema implementării echipamentelor radio- Directiva (2014/53 / UE), subiect care  a fost dezbatut miercuri, 6 noiembrie, în Comisia IMCO.

În opinia vicepreședintelui IMCO, Maria Grapini, această directivă reprezintă o prioritate europeană pentru că reglementează un domeniu de care am ajuns să fim aproape în totalitate dependenți.

Directiva privind echipamentele radio a fost adoptată în Parlamentul European, în anul 2014 și revizuiește o directivă din 1999. Ea stabilește cerințele pentru echipamentele radio (televizoare, telefoane mobile, wi-fi, bluetooth etc.) privind siguranța,protecția sănătății și compatibilitatea electromagnetică, cu prevederi clare pe care trebuie să le respecte anumite categorii de echipamente radio. Categoriile la care se aplică fiecare cerință trebuie specificate în acte delegate.

Membrii IMCO au discutat, miercuri, chestiunea timpului de control legislativ privind implementarea Directivei în cauză.

“Directiva privind echipamentele radio este o prioritate pentru IMCO! Scopul sesiunii de control legislativ este de a examina Comisia cu privire la procesul de punere în aplicare a Directivei privind echipamentele radio, urmărind în special progresul în adoptarea acestor acte delegate. În prezent, Comisia IMCO lucrează la trei acte delegate cu privire la încărcătoare comune, cerințele de confidențialitate și garanțiile împotriva fraudei pentru echipamentele conectate la internet și  încărcări de software pe echipamente radio.”, a transmis, de la Bruxelles, vicepreședintele Comisiei IMCO, Maria Grapini.

Europarlamentarul a mai precizat că cerințele atinse astăzi  – extins: echipamentele radio să funcționeze cu „încărcătoare comune”, echipamentele și articolele de purtat conectate la internet să protejeze datele cu caracter personal și confidențialitatea și să le protejeze împotriva fraudei, respectiv cerința conform căreia echipamentele radio trebuie să permită încărcarea de software numai atât timp cât combinarea echipamentelor radio și software-ul nou rămâne conformă cu Directiva – sunt de un real ajutor în luarea deciziilor ulterioare unitare, la nivel de Uniune.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.