Maria Grapini pledează pentru o strategie europeană pe Turism!

Share:

Miercuri, 6 noiembrie, în Parlamentul European de la Bruxelles, s-a desfășurat un schimb de opinii cu Elżbieta Bieńkowska, comisarul pentru piața internă, industrie, antreprenoriat și IMM-uri, cu privire la situația industriei turismului, având în vedere dificultățile recente create pe piața internațională de falimentul gigantului Thomas Cook.

Europarlamentarul Maria Grapini a luat cuvântul și i-a solicitat comisarului încă în funcție să-i transmită succesorului său un amănunt important: Turismul trebuie să fie tratat, la nivel european, în modul cel mai serios și competent.

“Din punctul meu de vedere, este o neconcordanță, pentru că avem Comisia Transport Turism din Parlament, în schimb comisarul care este pe Transport nu are și Turismul. Această neconcordanță a fost și în mandatul dumneavoastră și nu mai trebuie perpetuată!”, a spus Maria Grapini.

Europarlamentarul a cerut, în contextul subiectului anunțat, o mai mare atenție, pe viitor, în privința companiilor de turism de pe piața europeană, falimentul în cauză fiind un exemplu trist, grav și evident de evitat.

“Eu vin din mediul privat și cred că o companie de 170 de ani, cu cifră de afaceri de miliarde și cu audit obligatoriu – trebuia să-l aibă an de an! – putea preveni acest faliment. De aceea, solicitarea mea finală este să lăsați succesorilor să declanșeze o anchetă serioasă. Trebuie să învățăm că sunt companii cu poziții dominante sau importante în piață care pot afecta enorm zeci de mii de salariați. Apoi,  este evident că avem nevoie de o legislație europeană pentru această piață internă, care să oblige marile companii să aibă asigurări la nivelul cifrei de afaceri. Această companie nu a avut asigurări, pentru că, altfel, nu ar fi trebuit să afectăm acum bugetul cetățenilor europeni”, a mai declarat Maria Grapini, la Bruxelles.

Europarlamentarul Maria Grapini a reiterat, în finalul intervenției, necesitatea ca, măcar de acum, turismul să fie luat în seamă, scriptic și faptic.

Maria Grapini a cerut o strategie europeană pe Turism, singura, în opinia sa, care poate aduce o perspectivă economică serioasă și concretă spațiului european.

„Este o oportunitate enormă pentru Europa drept destinație turistică, pentru dezvoltarea locurilor de muncă, pentru crearea de IMM-uri, pentru un procent consistent în  bugetul UE!”, a conchis europarlamentarul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.