Pericolul major al dublei calități a produselor, în dezbatere la Bruxelles! Maria Grapini: “Cerem noului comisar modificarea Directivei!”

0

Europarlamentarul Maria Grapini, vicepreședinte al Comisiei Piața Internă și Protecția Consumatorului (IMCO), a girat, miercuri, 6 noiembrie, o dezbatere pe subiectul pe care l-a deschis în urmă cu trei ani, în sprijinul consumatorilor din Est, dezavantajați vizibil în raport cu cei din Vest: dubla calitate a produselor în Piața Internă a Uniunii Europene. Au fost prezenți membri ai Comisiei IMCO și organizații europene pentru consumatori.

Presiunile permanente și intervențiile publice avute de către Maria Grapini, căreia i s-au alăturat și alți europarlamentari din PE, dezbaterile organizate, toate au generat crearea unei directive privind calitatea dublă a produselor.

Acum, vicepreședintele Comisiei IMCO, Maria Grapini, a sugerat o conferință imediată cu echipa Comisiei IMCO si mai multe organizații, înainte de alegerea comisarului pentru Piata internă, pentru ca ulterior să se solicite oficial o nouă directivă privind calitatea dublă a produselor, care să atingă toate aspectele sensibile ale acestui subiect.

“Am făcut eforturi pentru o directivă complexă și am obținut-o, dar există încă multe excepții. Calitatea dublă este de neacceptat și mă voi lupta pentru acest obiectiv, ca și până acum.  Propun să cerem noului comisar european pe domeniu implicarea în modificarea Directivei pe care am obtinut-o cu greu în mandatul trecut și care a fost un prim pas de recunoaștere a dublei calități a produselor.  Mai mult, exceptiile prevăzute în Directivă trebuie eliminate!”, a declarat, miercuri, la Bruxelles, Maria Grapini.

În sprijinul obținerii unei directive ferme și echitabile stau studii de piață care indică, fără dubii, prezența produselor cu dublă calitate, în numeroase state ale Uniunii Europene, calitatea inferioară semnalându-se îndeosebi în cele estice.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.