Firea îi cere lui Iohannis să intervină în „scandalul RADET”

1

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut un apel, joi, la preşedintele Klaus Iohannis să îi oprească pe premierul Ludovic Orban şi ministrul Energiei ”în a-i mai speria” pe bucureşteni cu falimentul RADET.

„Garantez 100% tuturor bucureştenilor că nu se va sista livrarea apei calde şi a căldurii dacă luni Curtea de Apel, cei doi judecători vor da o decizie şi anume care să accepte practic falimentul propus de ELCEN pentru RADET”, a declarat Firea, la Parlament.

Gabriela Firea a spus că declaraţia ministrului Energiei „este scandaloasă şi dublată de acelaşi tip de declaraţii din partea premierului”.

„Aceasta arată, în primul rând, necunoaşterea domeniului şi cinismul cu care îi tratează pe bucureşteni. (…) Eu fac, în primul rând, apel la preşedintele ţării, în calitate de preşedinte CSAT, căruia i-am trimis, în trei ani, ca primar general, mai multe adrese, memorii, în care i-am explicat care este situaţia RADET, cum am preluat o regie în stare de faliment de fapt, doar că nu era declarat, problemele financiare ale regiei, datorii acumulate cu mult înainte de a deveni eu primar general, toate eforturile pe care le-am făcut. (…) Am transmis preşedintelui ţării aceste informaţii pentru că este o problemă de siguranţă naţională. Fac apel la domnia sa să îl oprească pe noul premier, să îl oprească pe noul ministru al Energiei în a-i mai speria pe români, pe românii care trăiesc în Bucureşti, şi în a mai transmite public informaţii false, denaturate”, a afirmat primarul Capitalei, potrivit Agerpres.

Gabriela Firea susţine că bucureştenii cunosc situaţia RADET şi faptul că această regie a fost condusă de „oameni din PNL”.

Citește și
1 Comentariu
 1. Ady spune

  „Dacă ministrul Energiei şi noul premier folosesc această problemă de securitate naţională într-o cheie politică şi electorală şi ne tot ameninţă că ne sistează livrarea, noi putem să cumpărăm de la operatorii mondiali care desfac această marfă pe piaţă, dar ei vor rămâne cu marfa şi vor aduce prejudicii echilibrării sistemului energetic naţional.” – Gabriela Fierea

  Duamna Firea spune ca RADET va cumpara „marfa” „de pe piata libera”. Daca prin „marfa” se refera la apa calda, tare as fi si eu curios DE UNDE anume va cumpara acea apa calda. CINE anume vinde apa calda? Asta pe de o parte.
  Pe de alta parte, tevile RADET sunt ciur. Nu conteaza ca va cumpara apa calda de la ELCEN sau de la Catedrala lui Danut, apa aia tot in pamant se va scurge. Deci… ce rezolva, in afara de a fi tare-n clont?

  Cat despre „dezechilibrarea sistemului”… duamna vorbeste pentru telespectatorii A3, probabil. Cum dezechilibreaza sistemul energetic national faptul ca ELCEN nu mai vinde apa calda catre RADET? Apa calda e produs secundar al ELCNE, nu are alta valoare decat pentru RADET.

  Duamna are dreptatea ei, dar felul in care se exprima… penibil!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.