Dăncilă crede că Adina Vălean va fi „un comisar european bun”

0

Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie, a declarat la Romania TV că este convinsă că Adina Vălean va fi un comisar „bun”, menţionând, totodată, că nu le va da voie europarlamentarilor PSD să critice candidatul României, pentru că, a spus aceasta, imaginea ţării este mai importantă decât lupta politică.

Viorica Dăncilă, întrebată de Victor Ciutacu dacă Adina Vălean este o propunere „OK”, a afirmat că au fost colege timp de nouă ani în Parlamentul European, că o cunoaşte foarte bine şi că o apreciază. „Este un europarlamentar foarte bun. (…). O apreciez şi vreau să mai fac o precizare. (…). Pentru mine, imaginea ţării mele este mai importantă decât ceea ce se speculează politic sau decât lupta politică. A fost desemnată Adina Vălean – eu nu o să mă duc şi nu o să dau voie europarlamentarilor PSD să critice candidatul României. Pentru că bătălia trebuie să fie aici, în ţară, dar în afara graniţelor, în instituţiile europene, trebuie să arătăm solidaritate”, a spus Viorica Dăncilă.

Ea a precizat că nu o să-i pună „piedici” Adinei Vălean. „O apreciez pe Adina Vălean, ne cunoaştem foarte bine, am fost colege nouă ani de zile la Bruxelles, este un europarlamentar bun. Sunt convinsă că va fi un comisar bun. Nu o să fac ceea ce a făcut Rareş Bogdan sau ceilalţi când au venit şi au adus cele mai mari acuzaţii nominalizărilor pe care le-am făcut noi. Eu nu o să fac aşa ceva şi nu o să dau voie în partid să facă aşa ceva, pentru că imaginea noastră ca ţară ar avea de suferit, iar eu sunt un bun român şi nu o să fac niciodată un rău propriei mele ţări”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a decis miercuri ca Adina Vălean să preia portofoliul transporturilor în viitorul executiv comunitar, după ce în aceeaşi zi România a transmis două propuneri de candidaţi pentru postul de comisar european.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.