Stadiul amenajării Casei Memoriale „Aron Pumnul“

0
Deputatul PNL Dumitru Oprea a adresat Departamentului pentru Românii de Pretutindeni o solicitare legată de stadiul în care se află amenajarea Casei Memoriale „Aron Pumnul“ din Cernăuţi.

„În vederea păstrării, dezvoltării și afirmării identității etnice, culturale, religioase și lingvistice a românilor din vecinătate, din emigrație și din diaspora de mobilitate, fosta guvernare PSD-ALDE promitea multe. Astfel, la capitolul Politici pentru Diaspora, se prevedea amenajarea Casei Memoriale «Aron Pumnul» din Cernăuți și organizarea unui muzeu în memoria lui Mihai Eminescu și Aron Pumnul.

Cu toate acestea, cu ocazia unor evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri, numeroase personalități ale lumii culturale și academice au ridicat problema Casei Aron Pumnul, care se află într-o stare avansată de degradare”, a declarat parlamentarul PNL, Dumitru Oprea.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a solicitat informaţii despre organizarea muzeului din cadrul Casei Memoriale „Aron Pumnul“ şi ce sume au fost alocate pentru acest proiect.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.