Forțele Aeriene ale SUA au adus temutele bombardiere B-52 lângă granița României!

0

Pentru prima dată în istorie, Forțele Aeriene ale SUA au adus temutele bombardiere B-52 în Grecia, cele mai puternice avioane din gamă! Explicația oficială, prezentată de defence-blog.com, are la bază condițiile meteo nefavorabile, care au forțat un B-52 Stratofortress să aterizeze în Baza Militară din Golful Souda (Creta).

Totuși, nu puține sunt vocile care se tem că America folosește Grecia (țară membră NATO) pentru a-și întări prezența militară în regiunea Mediteranei. În cazul escaladării conflictului din Siria ori cu Iranul, Grecia reprezintă o bună rampă de lansare pentru avioanele US Air Force.

„Un bombardier B-52 Stratofortress a fost deviat de la cursul său către baza de antrenament din Souda Bay, urmare a vremii nefavorabile. Este pentru prima dată când un B-52 aterizează aici, în Grecia”, anunță comandamentul Marinei Militare Elene, potrivit evz.ro.

Baza din Golful Souda este a doua bază navală ca mărime din Grecia privind capacitatea de portare a navelor de luptă și cea mai mare și mai bine echipată bază navală NATO din estul Mediteranei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.