Alianța ALDE-Pro România, la final de drum! Vosganian anunță ruperea acesteia!

Varujan Vosganian, purtătorul de cuvânt al ALDE, a anunţat că după alegerile prezidențiale de duminică alianța dintre ALDE și Pro România s-a încheiat.

„Astăzi, alianţa noastră electorală cu Pro România s-a încheiat. Fiecare partid porneşte pe drumul său, separat”, a anunţat Varujan Vosganian.

„E vorba de o colaboare care poartă în dicţionar numele de alianţă. Sigur că în Parlament putem vota legi împreună, am votat şi legi în unanimitate, dar în ceea ce priveşte formalizarea printr-o înţelegere care să aibă un obiectiv comun, această înţelegere se încheie azi”, a mai precizat deputatul ALDE Varujan Vosganian.

Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele ALDE, a afirmat că rezultatul obţinut de Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale este cel mai bun înregistrat în ultimii 30 de ani de către un candidat independent.

Întrebat cum se va poziţiona ALDE pentru turul 2 al alegerilor prezidenţiale, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, la Romania TV, că „recomandarea nu aş putea să o fac acum până nu mă consult cu colegii”. Tăriceanu a ţinut să precizez că acordul semnat de ALDE cu PNL pentru susţinerea Guvernului Orban „nu a fost condiţionat în niciun fel de alegerile prezidenţiale”. „Noi am avut alta prioritate politică”, a mai spus Tăriceanu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.