Cosette Chichirău sare la gâtul lui Barna după ce a ratat intrarea în turul II al prezidențialelor

Cosette Chichirău, deputat şi lider USR Iași, i-a reproşat candidatului USR-PLUS, Dan Barna, că nu a luptat împotriva lui Klaus Iohannis în cursa pentru Palatul Cotroceni. „Nu poți să te bați pentru locul doi dacă vrei să câștigi cursa prezidențială. (…) O analiză trebuie făcută”, a declarat fosta contracandidată a lui Dan Barna la alegerile pentru conducerea USR.

Cosette Chichirău consideră că Dan Barna a pierdut alegerile pentru că nu a dorit ca USR să intre la guvernare.

„Suntem dezamăgiți. Însă vin alegerile locale și acolo trebuie să ne concentrăm. E un scor mic. O analiză trebuie făcută. O discuție cu PNL la nivel național trebuie făcută când mai repede deși Dan Barna a spus acum o săptămână că o astfel de discuție este exclusă.

Au fost erori strategice! O eroare a fost faptul că nu a avut ceva de spus despre Klaus Iohannis. A costat destul de mult. Nu poți să te bați pentru locul doi dacă vrei să câștigi cursa prezidențială.

Și organizarea alegerilor interne în USR a fost o greșeală. Asta ne-a constat și la coeziunea internă. Nu a dat bine nici la public”, a declarat Cosette Chichirău, citată de realitatea.net.

În schimb, europarlamentarul Clotilde Armand le cere colegilor să treacă peste eşecul de la alegerile prezidenţiale și să se apuce de treabă pentru alegerile locale şi parlamentare de anul viitor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.