Donald Trump, acuzat că „acționează ca un băiat de 12 ani”

Share:

Ziarul The Washington Post (WP), care a putut consulta cartea înainte de apariţie, a realizat un rezumat al acestui portret al preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump.

Un funcţionar de rang înalt – anonim -de la Casa Albă prezintă un Donald Trump crud, inapt şi care reprezintă un pericol pentru naţiune într-o carte care urmează să apară la 19 noiembrie în Statele Unite, ”A Warning” (”Un avertisment”), de 259 de pagini, în care scrie că şeful statului ”insultă, devine confuz, se irită uşor şi are probleme de sintetizare a informaţiei, iar asta nu se întâmplă din când în când, ci în mod regulat”.

Lucrarea acidă a autorului, care a dorit să-şi păstreze anonimatul, prezintă un şef de stat căruia îi plac glumele sexiste şi rasiste, familiar cu vărsarea de sânge şi care face să domnească o atmosferă de lucru apăsătoare în administraţia sa, informează news.ro.

”Acţionează ca un copil de 12 ani într-un turn de control, care apasă pe toate butoanele Guvernului, fără discernământ, indiferent la avioanele care derapează pe pistă şi la zborurile care se îndepărtează disperate de aeroport”, scrie funcţionarul de rang înalt, care se bazează pe observaţiile şi propria experienţă în cadrul administraţiei Trump.

El omite, însă, în mod deliberat, detaliile, pentru a nu fi descoperit. Tot în mod anonim, el a publicat un editorial în ziarul The New York Times (NYT) în 2018, intitulat ”Eu fac parte din rezistenţa din interiorul administraţiei Trump”.

El dădea asigurări că a ales să nu demisioneze pentru a-l controla pe preşedinte şi pe ”cele mai rele înclinaţii ale sale”, adăugând că nici măcar nu era singurul aflat în această situaţie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.