Șeful diplomației turce apără NATO în fața criticilor SUA și Franței

Share:

Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a susţinut luni necesitatea NATO, după critici din SUA şi Franţa la adresa Alianţei, transmite Reuters.

Săptămâna trecută, preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat că NATO este pe cale să dispară – el a folosit chiar termenul „moarte cerebrală”, iar secretarul de stat american Mike Pompeo a cerut o schimbare a Alianţei, afirmând că altfel aceasta riscă să ajungă depăşită. Cancelarul german Angela Merkel a respins deja poziţia lui Macron, considerând-o prea radicală, reaminteşte Reuters.

La Bruxelles, înaintea unei reuniuni de două zile a miniştrilor de externe din Uniunea Europeană, Cavusoglu a declarat reporterilor: „Chiar cred în viitorul NATO. Există şi valori ca Uniunea Europeană, există acest cadru de apărare a valorilor noastre – pace, stabilitate – cred că avem deci nevoie de NATO”.

Comisarul european pentru politica de vecinătate, Johannes Hahn, şi-a exprimat de asemenea sprijinul pentru Alianţa Nord-Atlantică creată în 1949, ca un mijloc de asigurare a securităţii colective împotriva Uniunii Sovietice. „Cred că este bine că avem NATO, că aceasta continuă să se dezvolte şi prezintă semne vitale”, a apreciat el în faţa presei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.