Toți prefecții și subprefecții PSD, demiși de premierul Orban

0

Guvernul Orban se reuneşte miercuri în şedinţă la Palatul Victoria. Pe ordinea de zi se află proiectul de OUG privind aplicarea unor măsuri de protecţie socială în cazul disponibilizărilor din Valea Jiului şi de la Complexul Energetic Hunedoara, precum şi o informare referitoare la activităţile derulate la nivelul MAI în contextul desfăşurării primului tur al alegerilor prezidenţiale.

Potrivit ordinii de zi a şedinţei Executivului, Cabinetul Orban ar putea adopta proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare de Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului SA şi Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA, în perioada 2019 – 2024.

Prevederile acestei ordonanţe reglementează ”acordarea venitului lunar de completare, ca măsură de protecţie socială de care beneficiază persoanele disponibilizate în baza unui plan de disponibilizare din cadrul operatorilor economici pentru care s-a aprobat acordarea ajutoarelor de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive”.

Pe agenda şedinţei Guvernului de miercuri se află şi o informare privind activităţile derulate la nivelul MAI în contextul desfăşurării procesului electoral pentru alegerea preşedintelui României – turul I (10 noiembrie 2019).

Cabinetul Orban va lua în discuţie şi stadiul elaborării şi avizării actelor normative privind activitatea ministerelor.

Totodată, Guvernul urmează să ia decizii legate de numirea sau eliberarea din funcţie a unor prefecţi sau subprefecţi.

Pe ordinea de zi se mai află şi  anularea unor numiri de consuli la Milano si Shanghai. Guvernul Orban anulează numirile de consuli la Shanghai şi Milano făcute de Viorica Dăncilă. Executivul nu vrea să-l păstreze pe Nelu Barbu în funcția de consul general la Shanghai, dar nici pe Tiberiu Dinu consul la Milano.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.