180 de tineri silvicultori au susținut, la Romsilva, concursul de angajare

0

O zi frumoasă, o promisiune făcută și dusă la îndeplinire. Emoții mari pentru aproape 200 de absolvenți ai facultăților de silvicultură din România, care nu au lucrat niciodată pe un post de inginer silvic: azi au susținut concursul de angajare în cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Directorul General, Gheorghe MIHĂILESCU, le-a vorbit studentilor despre începutul meseriei sale în silvicultură, iar în acest context i-a sfătuit să iubească profesia pe care au ales-o și să o facă cu multă pasiune. Protejați pământul și pădurea, iubiți-vă meseria, și respectați-vă părinții și profesorii care v-au fost sprijin în viață,  le-a transmis acesta.

Absolventii facultăților acreditate de Ministerul Educației cu specializarea silvicultură din România au concurat pentru 45 de posturi de ingineri silvici stagiari.  Din comisiile de examinare au făcut parte profesioniști ai unităților din teritoriu ale Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, oameni cu o experiență îndelungată în domeniu și cu vaste cunoștințe profesionale.

Criteriile de evaluare a candidaților au constat în: notele obținute în anii de studii, nota de la examenul de licență și elemente de apreciere ale facultății absolvite. Interviul organizat a urmărit să scoată în evidență abilitățile, aptitudinile și motivația candidaților pentru această meserie.

Rezultate vor fi publicate pe site-ul Regiei Naționale a Pădurile – Romsilva.

Regia Națională a Pădurilor-Romsilva funcționează sub autoritatea Ministerului  Apelor și Pădurilor și administrează 3,13 milioane de hectare păduri proprietate publică a statului, aproximativ 48% din totalul pădurilor din România. Instituția are că scop gospodărirea durabilă și unitară, în conformitate cu prevederile amenajamentelor silvice și ale normelor de regim silvic, a fondului forestier proprietate publică a statului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.