Maria Grapini, vicepreședinte IMCO: “Avem nevoie de un proiect nou pentru Piața Internă, cu accent obligatoriu pe IMM-uri!“

Share:

Joi, 14 noiembrie, la Bruxelles, a avut loc un eveniment, organizat de SME Europe, numit ”Creșterea piețelor tehnologice ale Europei: Ajutarea IMM-urilor să își comercializeze invențiile ”, în preambulul desemnării noului comisar european pe acest domeniu vital pentru Uniunea Europeană.

Vicepreședintele Comisiei IMCO, dar și al SME Europe, europarlamentarul Maria Grapini, a luat cuvântul, insistând, ca de fiecare dată, pe rolul cheie al IMM-urilor.

Maria Grapini a solicitat ca teoria să fie transpusă și în practică, pentru că întreprinderile mici și mijlocii din toată Europa merită nu doar să primească, ci să și simtă efectiv statutul important pe care îl dețin, dintotdeauna. Viitorul noii ecuații a pieței interne europene trebuie, în opinia vicepreședintelui Comisiei IMCO, să se scrie cu accent vizibil pe IMM-uri.

“Evenimentul de astăzi a fost unul  foarte interesant, în care s-au atins subiecte care ne preocupă pe toți, din punct de vedere economic. Susțin că avem nevoie de un proiect nou pentru Piața Internă, cu accent obligatoriu pe IMM-uri!  În calitate de vicepreședinte IMCO,  am avut și în mandatul precedent numeroase dezbateri pe diferite subiecte, astfel că o primă concluzie este evidentă: avem nevoie de măsuri concrete pentru piața tehnologiei”, a declarat Maria Grapini, în cadrul dezbaterii europene.

Mai mult, vicepreședintele Comisiei IMCO a solicitat, la Bruxelles, propuneri concrete de măsuri pentru IMM-uri, din partea asociațiilor și organizațiilor cu competență în domeniu.

“Voi propune să avem o discuție cu membrii IMCO pentru a transmite aceste măsuri noului comisar pentru piață internă, care va fi desemnat în curând. Este important să avem și evaluarea de impact pentru aceste măsuri, să avem o dezbatere împreună și să contribuim la creșterea capitalului pentru inovare și pentru IMM-uri. Este important să lucrăm toți conectat, nu separat!”, a conchis vicepreședintele IMCO, europarlamentarul Maria Grapini.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.