Ponta nu va merge la vot în turul II al prezidențialelor

Share:

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat la Romania TV că şansele Vioricăi Dăncilă de a câştiga al doilea tur al alegerilor prezidenţiale „sunt spre zero”. Victor Ponta afirmă că nu va vota la alegerile din acest an pentru niciunul dintre candidaţi.

„De la patru milioane de voturi pe care le-a obţinut candidatul PSD – nu vorbesc despre mine, şi Adrian Năstase tot în jur de patru milioane a obţinut – ai ajuns la două milioane în cinci ani. Lucrul ăsta arată că jumătate dintre cei care au fost dispuşi să pună ştampila pe candidatul PSD nu o mai fac după cinci ani. (..) Fără să mă uit după laptele vărsat, vă reamintesc că în luna august împreună cu domnul Tăriceanu i-am propus doamnei Dăncilă în primul rând să facem o alianţă de guvernare şi am fi avut guvern şi să avem candidat comun. Doamna Dăncilă s-a opus, nu mai avem nici guvern de stânga, probabil, zic eu că şansele de a câştiga sunt spre zero”, a afirmat Victor Ponta miercuri seară.

Fostul premier, Victor Ponta, a adăugat că din punctul său de vedere „nu va fi nicio surpriză” rezultatul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale şi că „probabil că va fi cea mai scăzută prezenţă în turul doi din istoria democratică a României”.

Ponta a spus că nu va vota la alegerile din acest an pentru niciunul dintre candidaţi şi a reafirmat faptul că Pro România este dispus să colaboreze în opoziţie cu un PSD care să nu fie condus de Viorica Dăncilă.

„Eu sunt convins, aşa cum s-a întâmplat şi în 2005 şi în 2010 că viaţa îi va obliga şi pe foştii mei de la PSD să facă nişte schimbări. (…)  Singura persoană de pe acest mapamond care nu dormea noaptea crezând că îi iau locul, nerealizând că nu sunt membru de partid, e doamna Dăncilă”, a mai afirmat fostul premier.

Ponta a făcut trimitere la imaginea Vioricăi Dăncilă de după CEX-ul de marţi, când a ieşit înconjurată de câţiva social-democraţi şi în acest context a afirmat că „acolo trebuie să se ferească doamna Dăncilă”.

Fostul preşedinte al PSD a criticat şi guvernul nou instalat, despre care a afirmat că „a pornit destul de rău cu ceea ce trebuie să rezolve, partea bugetară energia, educaţia, fonduri europene” şi că nu este foarte diferit de guvernul PSD.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.