Michel Barnier cere Marii Britanii să-și asume consecințele Brexitului

0

”Sunt trei ani de când britanicii au votat să iasă din UE. Trebuie ca britanicii să spună ce vor”, a declarat vineri, la postul France Inter, Michel Barnier.

”Va exista o certitudine în ziua în care alegătorii britanici, care sunt chemaţi la vot la 12 decembrie (…), vor fi ales o majoriate care să aprobe acordul divorţului pe care Regatul Unit însuşi l-a cerut. Noi nu cerem acest divorţ, nu l-am cerut niciodată, noi îl regretăm”, a spus Michel Barnier.

”Acesta nu este sfârşitul poveştii”, a continuat Michel Barnier, ”Brexitul nu este o destinaţie, ci o etapă. După aceea trebuie să se reconstruiască totul”, cu condiţia ca ”Regatul Unit să-şi asume alegerea pe care a făcut-o de a părăsi UE, dar şi piaţa unică şi uniunea vamală”, potrivit news.ro.

”Acest lucru are nenumărate consecinţe pentru cei 4,5 milioane de cetăţeni – 3,5 milioane de europeni care trăiesc în regatul Unit şi 1,5 milioane de britanici care trăiesc în Europa”, a subliniat Michel Barnier..

Brexitul reprezintă totodată un risc, apreciază Barnier, însărcinat să coordoneze şantierul reconstrucţiei reglementărilor care au fost desfăcute de Brexit, în toate domeniile.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.