Peste 4700 de posturi, scoase la concurs la examenul de Rezidențiat

0

Ministerul Sănătății va organiza duminică, 8 decembrie 2019 concursul de intrare în Rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. Concursul se va desfășura în 6 centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara. Examenul va avea o durată de 4 ore, fiind organizat sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

La rezidenţiat 2019 sunt scoase la concurs 4710 locuri și posturi pe cele 3 domenii de pregătire. Sunt 3960 locuri și posturi la domeniul medicină, 398 medicină dentară și 256 farmacie și 96 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie ( MApN, Ministerul Justiției și MAI).

Pentru această sesiune, Ministerul Sănătății a suplimentat cu 558 numărul posturilor și locuri pe domeniul medicină, față de numărul de absolvenți.

Înscrierea candidaților a început în data de 7 noiembrie și se va finaliza în 19 noiembrie 2019. Înscrierea se face prin direcţiile de sănătate publică, respectiv prin ministerele cu reţea sanitară proprie. Pentru a veni în sprijinul tinerilor medici, în premieră, Ministerul Sănătății a prelungit programul de înscriere la direcțiile de sănătate publică în zilele de sâmbătă, între orele 09.00 și 14.00.

Transmiterea listelor cu candidații înscriși de către direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București la Ministerul Sănătății se va face până cel târziu 22 noiembrie 2019.

Afișarea listelor cu candidații admiși în concursul de REZIDENŢIAT 2019, pe centre universitare și domenii, va fi făcută în 27 noiembrie 2019 pe site-ul rezidentiat.ms.ro.

Sesizarea de către candidați a eventualelor erori de redactare se va face până cel târziu 29 noiembrie 2019, iar în 5 decembrie se va afișa pe site-ul rezidentiat.ms.ro și pe site-urile facultăților de medicină și farmacie repartizarea candidaților pe săli în funcție de domeniul pentru care s-au înscris.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.