Valuri de jigniri între Iohannis și Dăncilă

0

Cu mai puţin de 10 zile înainte de turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, tensiunea dintre cei doi candidaţi rămaşi în cursă creşte. Klaus Iohannis evită o confruntare directă cu Viorica Dăncilă, însă nu evită să o jignească. Fostul premier îi răspunde cu aceeaşi monedă.

Chiar dacă nu explicit, Klaus Iohannis a găsit un mod de a o jigni pe Viorica Dăncilă – e drept, aluziv – făcând trimitere la inteligenţa ei, care a devenit subiect de glume.

La conferinţa de presă organizată miercuri de Klaus Iohannis, candidatul PNL a fost întrebat dacă subiectul caselor sale nu constituie o vulnerabilitate pentru el, având în vedere că şi Viorica Dăncilă l-a atacat pe această temă.

„Nu este o vulnerabilitate. Doamna Dăncilă este prost… (pauză – n.r.) informată”, a răspuns Klaus Iohannis zâmbind.

Replica fostului premier a venit două zile mai târziu, la conferinţa de vineri. Viorica Dăncilă a folosit o cacofonie când s-a referit la preşedinte şi, ca să dea de înţeles că nu a fost o greşeală, a repetat figura de stil: „Mă aşteptam astăzi ca candidatul Iohannis să dea explicaţii…”.

În afară de jigniri, disputa electorală dintre cei doi candidaţi conţine atacuri, fake news şi etichete.

Klaus Iohannis a acuzat vineri, la un miting electoral, că PSD „împroaşcă venin, minciuni şi fake news” în campania electorală. În replică, Viorica Dăncilă, îl numeşte pe Klaus Iohannis extremist şi dictator.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.