Liberalul Liviu Brătescu acuză: PSD a dus retorica peremistă la extreme și propagă în mod iresponsabil discursul urii!

Share:

Presedintele Comisiei Naționale de Cultură, Culte și Minorități Naționale a Partidului Național Liberal, Liviu Brătescu, condamnă valul de postări extremiste la adresa Președintelui Klaus Iohannis, acuzat din nou de „nazism“, „trafic de copii“, „impunerea unei dictaturi“ în spatele căruia se află strategii de campanie ai PSD. Aceste postări distribuite în social media inclusiv de lideri ai PSD au la bază articole de tip fake news publicate de site-uri ai căror proprietari sunt imposibil de identificat și răspândite mai apoi în grupuri de către „gherila digitală“ a social-democraților. Declarația din urmă cu câteva zile a liderului Olguța Vasilescu – „Domnul Klaus Iohannis deja se vede șef de lagăr de concentrare“ – arată că avem în față o campanie declanșată și, în cele din urmă, asumată de PSD.

„În 2014, înainte câștigării primului mandat de către Președinte, rețelele pesediste îi speriau pe oameni că va urma «dărâmarea mănăstirilor de către Klaus Iohannis». Astăzi, aceiași pesediști vorbesc despre Iohannis «ofițer german acoperit» și că în România este pe cale să se instaureze o dictatură. Este incredibil că PSD nu a învățat nimic despre ce înseamnă a sădi ură și a profera minciuna la un asemenea nivel, în schimb rezultatul palpabil al acestei agresiuni continue la adresa Președintelui și a votanților forțelor democratice din România este o mobilizare mai mare la vot.

Constat că mistificarea continuă să fie armă de bază a PSD și că acest partid care ar fi trebuit să reprezinte social-democrația europeană în România a ajuns să se bazeze pe o populație lăsată intenționat în sărăcie tocmai de guvernările sale și care ar putea să creadă, în lipsa unor cunoștințe elementare despre istoria ultimului secol, în tezele mincinoase publicate prin tot felul de site-uri fantomă.

Dincolo de faptul că social media este în mod legal spațiu public și toți cei care distribuie articole xenofobe pot suporta rigorile legii, avem toate motivele să fim îngrijorați cu privire la escaladarea unor teme sensibile pentru comunități sau popoare care poartă un bagaj al traumei ca urmare a evenimentelor sângeroase din secolul trecut. Faptul că un partid care a condus atât de multă vreme România și care a beneficiat de voturile a milioane de români a ajuns mai jos uneori de retorica peremistă, ba chiar își face port-drapel din lipsa de bun simț și din proferarea discursului urii, ne arată că trebuie să trimitem PSD la coșul de gunoi al istoriei prin mijloace profund democratice: votul liber exprimat duminică și la alegerile locale și parlamentare anticipate sau la termen.

Însănătoșirea discursului public se poate face doar cu foarte multă răbdare și investind masiv în educația viitoarelor generații. România «ca afară» nu se va putea realiza în lipsa unor reforme reale și a cunoașterii în profunzime a adevărului istoric de către fiecare cetățean al sau!”.

Liviu Brătescu
coordonator
Comisia de Cultură, Culte şi Minorităţi a PNL
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.