Programul naţional de vaccinare şi de campania de vaccinare antigripală gratuită, finalizat până la 15 decembrie

0

Ministerul Sănătăţii anunţă constituirea unui grup de lucru format din reprezentanţi ai multor instituţii şi ai pacienţilor, care să identifice, până în 15 decembrie, problemele legate de funcţionarea Programului naţional de vaccinare şi de campania de vaccinare antigripală gratuită.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, la nivelul instituţiei va fi constituit un grup de lucru format din medici specialişti, medici de familie, reprezentanţi ai comisiilor de specialitate ai MS, ai Institutului Naţional de Sănătate Publică şi ai Societăţii Române de Microbiologie, reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, precum şi reprezentanţi ai pacienţilor, care are rolul ca, până în 15 decembrie, să identifice toate deficienţele în funcţionarea Programului naţional de vaccinare, dar şi în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită.

Aceştia vor avea drept sarcină să prezinte ministrului Sănătăţii un set de măsuri pentru îmbunătăţirea programele şi activităţi de sănătate publică.

Ministerul Sănătăţii a achiziţionat anul acesta 1.500.000 de doze de vaccin gripal, cu 200.000 de doze mai mult faţă de anul trecut.

„Toate aceste doze de vaccin gripal au fost distribuite către direcţiile de sănătate publică. Ultima tranşă a fost distribuită în 5-6 noiembrie a.c. Cu cele 1.500.000 doze se poate face imunizarea de la grupa de vârstă 3 ani în sus. Medicii de familie au început să ridice şi ultima tranşă de vaccin. Urmează ca la sfârşitul lunii să fie livrate şi cele 9.200 de doze pentru imunizarea copiilor cu vârste între 6 luni si 3 ani, conform calendarului stabilit”, arată MS.

Ministerul Sănătăţii precizează că, dacă dozele de vaccin vor fi insuficiente, numărului acestora va fi suplimentat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.