Viorica Dăncilă, chemată la DNA cu 48 de ore înaintea finalei prezidențiale?

0

Fostul premier Viorica Dăncilă a fost chemată vineri la DNA, informează Romania TV. Fostul premier Viorica Dăncilă şi preşedintele FR Tenis, Ion Ţiriac, se află între persoanele reclamate la Direcţia Naţionala Anticorupţie de către Tudor Iacov privind banii acordaţi din fondul de rezervă al Guvernului pentru plata taxei anuale a turneului BRD Bucharest Open. 

Reprezentantul Asociației de tenis CS Triumf 2000 Craiova, Napoleon Tudor Spartacus Iacov, a depus o plângere penală la DNA împotriva lui Ion Ţiriac, preşedintele Federaţiei de Tenis, a Vioricăi Dăncilă, fost premier, şi a mai multor miniştri din guvernul PSD. El reclamă deturnarea de fonduri publice în organizarea turneului de tenis BRD Bucharest Open. Plângerea a fost înregistrată la DNA în data de 15 noiembrie.

Iacov face acuzaţii de de înșelăciune, abuz și neglijență în serviciu, uzurparea funcției și a calității oficiale, obținerea ilegală de fonduri și deturnarea lor, precum și constituirea unui grup infracțional organizat din cauză că s-au alocat 340.000 de dolari din fondul de rezervă al guvernului pentru plătirea taxei anuale a turneului WTA Bucharest Open.

Iacov mai precizează faptul că, în conformitate cu regulamentul WTA, taxa anuală pentru un astfel de turneu se ridică la suma de 23.250 de dolari. Scopul turneului era pregătirea olimpică pentru Tokyo 2020 a sportivelor Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Raluca Olaru, Ana Bogdan, Monica Niculescu și Irina Bara. În plângerea penală, Iacov a scris și faptul că Simona Halep, Mihaela Buzărnescu și Monica Niculescu nici măcar nu au participat la turneul Bucharest Open.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.