Ploile, ninsorile și vântul fac ravagii în jumătate de țară

0

Ploaia, ninsorile și vântul fac ravagii în mai multe județe din țară. Zeci de copaci, dar și stâlpi de electricitate au fost doborâți de furtuna violentă, iar mai multe drumuri au fost blocate. În zonele montane sunt ninsori, viscol și frig de crapă pietrele. În Constanța, un copil de 2 ani a rămas prins în mașina strivită de un copac. În mai multe zone din țară este cod galben de vreme severă, iar vântul bate la rafală chiar și cu 90 de km la oră. Pe drumurile de munte s-a așternut deja un strat de zăpadă de câțiva centimetri, iar drumarii intervin cu mai multe autospeciale de deszăpezire.

Vântul suflă cu putere în mai multe localități din județul Teleorman. Mai mulți copaci au căzut peste linii de curent electric în Alexandria. Rafalele au rupt și cabluri electrice care au căzut pe gardul școlii și pe un autoturism din localitatea Măgura. Pomperii au fost solicitați să intervină în câteva localități ca să îndepărteze mai mulți arbori doborâți de furtună, care blocau circulația.

Vreamea rea a provocat dezastru și în Vâlcea. Pe lângă copacii căzuți pe șosele, vântul puternic a doborât și un stâlp care a blocat un drum dintr-o localitate.

De asemenea, din cauza vântului, au fost oprite manevrele în porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud-Agigea, Mangalia şi Midia.

Meteorologii ANM au emis avertizare cod galben de vreme severă imediată și în mai multe judeţe din Muntenia, Oltenia şi Dobrogea. Vântul atinge la rafală până la 75 de km pe oră.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.