Putin anunță un nou program de înarmare din 2020

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat vineri că de anul viitor Rusia va începe să lucreze la un nou program de înarmare, prin care armata rusă să se echipeze cu arme bazate pe ”noi principii fizice”, prioritatea fiind roboţii de luptă, dronele şi laserele, relatează agenţia EFE.

”Anul care vine trebuie să începem să configurăm programul statal de înarmare până în anul 2033 şi programul de dezvoltare a complexului militar industrial”, sarcina principală fiind ”îmbunătăţirea caracteristicilor cantitative şi calitative ale armelor şi echipamentelor militare”, a spus Putin în timpul reuniunii Consiliului de Securitate al Rusiei.”Este vorba despre modele moderne şi de avangardă de arme de înaltă precizie şi mijloace de apărare aerospaţială, aplicarea activă a tehnologiilor inteligenţei artificiale în crearea produselor militare”, a indicat liderul de la Kremlin.

Putin a vorbit despre extinderea liniei de modele de drone de cercetare şi de atac, precum şi de sisteme de arme cu laser şi hipersonice, bazate ”pe noi principii fizice”. Putin a menţionat de asemenea conceperea unor sisteme robotizate capabile să îndeplinească ”diverse misiuni pe câmpul de luptă”.

Potrivit lui Putin, armata rusă dispune în prezent de o mare cantitate de arme moderne, multe dintre ele fără echivalent la nivel mondial.

Pe de altă parte, Putin a amintit că în ultimii ani Rusia şi-a ”înnoit doctrina militară şi o serie de documente de planificare strategică ce au definit şi concretizat direcţia de activitate comună a entităţilor militare pentru a garanta securitatea Rusiei şi apărarea ţării”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.