PNL București confirmă în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale că este principala forță politică din Capitală

0

PNL București le mulțumește tuturor bucureștenilor care prin prezența la vot au participat la consolidarea celui mai important proiect de țară – România Normală. Echipa PNL se va implica total în realizarea acestui proiect, continuând dialogul cu bucureștenii.

PNL București este, conform rezultatelor centralizate din al doilea tur al Alegerilor Prezidențiale din 2019, principala opțiune politică a bucureștenilor, cu 67,5% dintre voturi. Președintele Klaus Iohannis a  fost votat de 660.000 alegători din capitală, din totalul celor 977.193 de votanți prezenți la urne pe 24 noiembrie.

Față de scrutinul anterior din 2014, numărul alegătorilor din București care au votat în al doilea tur al alegerilor prezidențiale pentru Klaus Iohannis a crescut cu 10,2%. PNL București le mulțumește celor aproximativ un milion de bucureșteni pentru prezență. Acest interes crescut pentru procesul electoral demonstrează o mobilizare extraordinară și o dorință accentuată pentru o Românie Normală, în care drepturile și libertățile cetățenilor să fie respectate.

Rezultatele alegerilor de pe 24 noiembrie confirmă că cele peste 660.000 de voturi în Capitală pentru Președintele Klaus Iohannis, au fost susținute de cifrele înregistrate de echipa PNL București încă din perioada de strângere a semnăturilor, când peste 300.000 de bucureșteni au semnat pentru susținerea candidaturii sale, precum și rezultatele din primul tur de scrutin, când Klaus Iohannis a fost votat de 31,6% dintre bucureșteni.

Rezultatul din Capitală este încă o confirmare pentru noua echipă a PNL București care a ales să facă politică alături de cetățeni, în dialog constant cu aceștia. Strategia de a comunica direct cu cetățenii, lansarea primei platforme de guvernare participativă au reprezentat argumente pentru cei care s-au prezentat la urne duminică, pe 24 noiembrie. Strategia de deschidere față de cetățeni a fost susținută de cele peste 70.000 de ore de activitate petrecute în campania electorală în care au fost implicați peste 1000 de voluntari reprezentând cele 6 organizații de sector ale PNL București, în peste 2000 de acțiuni de campanie, coordonate de Violeta Alexandru, Președintele PNL București dar și de către președinții organizațiilor de sector (Sebastian Burduja – Președinte PNL Sector 1, Monica Anisie – Președinte PNL Sector 2, Antonel Tănase – Președinte PNL Sector 3. Pavel Popescu – Președinte PNL Sector 4, Cristian Băcanu – Președinte PNL Sector 5, Ciprian Ciucu – Președinte PNL Sector 6).

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.