Un celebru medic neurochirug, despre factorii care provoacă tumori cerebrale

0

Celebrul medic neurochirurg Dan Benţia este de părere că tumorile cerebrale sunt provocate de mai mulţi factori printre care E-urile alimentare, poluarea atmosferică, dar şi substanţele chimice din loţiuni, informează Romaniatv.net.

„În calitatea mea de medic neurochirurg mă întâlnesc foarte des cu o serie numeroasă de provocări neurochirurgicale. Printre bolile cele mai frecvente pe care le tratez se numără afecţiunile degenerative ale coloanei spinale, iar operaţia pe care o fac cel mai des este cea de hernie de disc lombară urmată de cea cervicală. A doua ca patologie degenerativă este stenoza de canal în principal cea lombară cu care se confruntă mulţi pacienţi români care vin la mine să se trateze. De asemenea, constat în ultima perioadă un număr alarmant de pacienţi care vin cu tumori în zona capului şi a coloanei vertebrală”, a declarat Dan Benţia, medic chirurg, potrivit news.ro.

Medicul chirurg a explicat care ar fi factorii de apariţie a temutei boli, dar şi simptomele care anunţă o boală gravă cerebrală.

„Tumorile cerebrale sau tumorile în general au o patologie multifactorială destul de puţin înţeleasă la acest moment. Nu pot să mă pronunţ ca un anume lucru poate provoca o tumoră de orice natură ar fi aceasta, deci nu este un singur factor predispozant, sunt de obicei mai mulţi. Voi enumera câţiva dintre aceştia: factorul genetic, adică o predispoziţie genetică, substanţele chimice din alimentaţie (E-uri alimentare), poluarea atmosferică, subsţantele chimice din loţiuni pentru uz extern, nivelul de radiaţie cosmică, vârsta – la vârsta a treia scade supravegherea imunologică a celulelor canceroase, boli ce afectează imunitatea – vezi SIDA, stresul poate fi incrimat doar indirect ca un factor de scădere a imunităţii.

Sunt şi simptome de alertă care ar trebui să ne facă să ne prezentăm la medicul neurochirurg. Între acestea: durere de cap care nu mai cedează la medicaţia împotriva durerii clasice, durere care este progresivă şi care se exacerbează nocturn, durere de cap însoţită de vărsături eventual fără greaţă, vărsături care pot ameliora durerea de cap; ameţeli, tulburări de echilibru şi tulburări de vedere la un ochi sau ambii, care nu au un corespondent oftalmologic.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.