Casa MagicHOME Fundeni a fost inaugurată

Share:

Casa MagicHOME Fundeni, aflată în apropierea Institutului Oncologic Bucureşti, a fost inaugurată marţi, la doi ani de la campania de strângere de fonduri din România, şi va găzdui primii oaspeţi în ianuarie 2020. Casa va găzdui mai ales familii ale căror copii diagnosticaţi cu afecţiuni oncologice sunt internaţi la Institutul Fundeni, având în vedere că spitalul nu le poate asigura condiţii. Însă oaspeţii pot veni şi din alte categorii – boli cronice grave, arsuri, boli rare.

Casa MagicHOME, care a costat 700.000 de euro, are o suprafaţă de 750 de metri pătraţi, 11 camere, 26 de paturi, un depozit şi o sală de consiliere, unde vor avea loc şedinţe de terapie, spaţii comune de recreere, lift, o bucătărie pe fiecare nivel şi terasă. Toţi banii şi materialele necesare au provenit din donaţii.

Vlad Voiculescu, fondator „MagiCAMP” şi „MagicHOME”, a spus că ideea realizării unei astfel de case a pornit de la o poveste.

„Este povestea unei mame dintr-un sat de acolo, unde este MagicCamp, tabăra pentru copii bolnavi. O mamă pe care am întâlnit-o pe uliţă, pe care am întrebat-o de ce nu a venit ceva mai repede cu copilul la tratament. Pentru copilul dânsei era prea târziu. Ce mi-a răspuns atunci acea doamnă sunt câteva cuvinte pe care nu le voi uita în viaţa mea. Acele cuvinte sunt: Nu am eu bani de Bucureşti. ‘Nu am eu bani de Bucureşti’ înseamnă de fapt trei lucruri: înseamnă nu am unde să stau, nu am ce să mănânc la Bucureşti şi nu am bani de şpagă la medic. (…) Ne-am propus atunci un proiect mic. Acum doi ani şi jumătate, când am început să ne căutăm o casă, ne-am propus un proiect mic şi astăzi suntem în cu totul alt punct”, a explicat Voiculescu, potrivit Agerpres.

Melania Medeleanu, de asemenea fondator al „MagiCAMP” şi „MagicHOME”, a spus că sunt 14 „MagicHOME” în opt oraşe: Craiova, Timişoara, Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi, Târgu Mureş, Chişinău, Viena.

„Părintele bolnav de cancer este parte din tratamentul copilului. El trebuie să fie puternic pentru copilul său. (…) Am achiziţionat repede această casă, nu a fost greu, era exact ce ne trebuia, foarte aproape de spital – mare şi urâtă şi relativ ieftină – 215.000 de euro a costat această casă, adică la vremea respectivă aproape toţi banii asociaţiei. Din secunda aceea, era clar că avem nevoie de fonduri pentru a o renova, pentru că nu era deloc o casă pe care să o renovezi cu o sumă mică”, a povestit Melania Medeleanu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.