Maria Grapini, în plenul PE: „România trebuie sprijinită în exploatarea gazului și a petrolului din Marea Neagră!”

Share:

Luni seara, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, europarlamentarul Maria Grapini a repus Marea Neagră în prim-planul atenției Europei, în cadrul unei intervenții directe pe subiectul securității energetice.

Maria Grapini a pledat pentru un sprijin concret și imediat al Europei, din perspectiva resurselor imense pe care România și Marea Neagră le pot oferi.

“Securitatea energetică trebuie să fie o prioritate. Sistemul energetic al țărilor din Uniunea Europeană depinde de importul de gaze naturale și petrol. Principalele livrări de gaze în Europa se realizează din Rusia sau via Rusia, din țările caspice. Totuși, avem resurse energetice în Uniunea Europeană.

Marea Neagră este una dintre mizele majore ale competiției globale pentru resurse energetice. Marea Neagră poate fi o sursă majoră pentru securitatea energetică a Uniunii Europene! România trebuie sprijinită în exploatarea gazului și a petrolului din Marea Neagră!”, a declarat Maria Grapini, de la tribuna plenului PE.

Europarlamentarul Maria Grapini a oferit date concrete care întregesc potențialul real și major al României: “Există rezerve de gaze de aproape 100 de miliarde de metri cubi, conform estimărilor. Uniunea Europeană  trebuie să fie interesată de aceste resurse, să fie gestionate eficient în interiorul ei. România are circa 80% dinmasuprafața totală de 12.200 de km pătrați drepturi suverane de exploatare, în urma procesului de la Curtea Internațională de Justiție de la Haga, de aceea doresc să trag un semnal de alarmă pentru instituțiile europene să sprijine România în exploatarea gazelor și pentru conectivitatea pentru transportul gazelor pe coridoarele europene!”, a conchis europarlamentarul Maria Grapini, în plenul PE de luni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.