Maria Grapini, la oficializarea noii Comisii Europene: „V-am acordat un cec în alb, dar trebuie să recăpătați încrederea!”

Share:

Miercuri, 27 noiembrie, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, președinta aleasă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și-a prezentat echipa și programul, în fața unei săli…aproape goale.

Europarlamentarul Maria Grapini a sancționat imediat acest fapt, înainte de-a lua cuvântul în plen.

“Din păcate, sala Parlamentului nu este plină și asta trebuie să-i dea de gândit noii președinte! Estimez o majoritate fragilă! Să ne amintim că, prin modul in care a gestionat formarea echipei, a creat nemulțumiri.”, a declarat europarlamentarul.

În cuvântul adresat direct Ursulei von der Leyen, Maria Grapini a punctat problemele majore ale Europei, dar și injustețea manifestată, în toți acești ani, de Uniunea Europeană la adresa României.

“V-am votat, v-am acordat un cec în alb, am ascultat cu atenție ce ați spus astăzi și consider aveți de dat răspunsuri multor întrebări. Mi-ar fi plăcut să puneți accent pe o Europă unită! Avem încă trei state care nu sunt în Schengen, avem o Rezoluție a Parlamentului… Țara mea, de 12 ani, este membră a Uniunii Europene, dar nu este în Schengen! Aș fi vrut să dați răspuns la lucrurile care se întâmplă și sunt negative!

Avem probleme mari, acte de terorism, copii furați, violență asupra femeilor, cu ingerințe în alegeri. Ce soluții găsim aici? Și, da, ați ezitat foarte mult în formarea Comisiei! Asta a scăzut din încrederea pe care noi am avut-o în dumneavoastră! Trebuie să recăpătați încrederea!”, a spus Maria Grapini, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.