Zeci de protestatari, uciși de forțele de ordine în Irak

Cel puțin 28 de protestatari au fost uciși joi de forțele de ordine în Irak după incendierea de către manifestanți a Consulatului Iranului din orașul Najaf, informează Reuters.

24 de persoane au fost ucise după ce forțele de securitate au deschis focul asupra protestatarilor care blocaseră un pod din orașul Nassiriya, aflat în sudul țării. Potrivit unor surse medicale, zeci de alte persoane au fost rănite în urma intervenției Poliției.

Alte patru persoane au murit în capitala țării, Bagdad, după ce forțele de ordine au deschis focul folosind muniție reală și gloanțe de cauciuc asupra protestatarilor care blocaseră un pod care traversează fluviul Tigru.

Astfel, ziua de joi este una dintre cele mai sângeroase de la declanșarea protestelor antiguvernamentale de la începutul lunii octombrie.

Protestatari violenţi au incendiat, miercuri seară, un consulat al Iranului situat în orașul Najaf din sudul Irakului, oraș în care se află și sediul Autorităţii religioase şiite din Irak.

Demonstraţii violente au loc în Irak începând din 1 octombrie. Protestatarii denunţă corupţia din instituţii, starea serviciilor şi influenţa din ce în ce mai mare a Iranului. De la începutul protestelor au murit cel puţin 350 de persoane.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.