Donald Trump a „aterizat”, de Ziua Recunoștinței, între militarii americani din Afganistan

0

Donald Trump a făcut joi seara o deplasare surpriză în Afganistan, de Ziua Recunoştinţei, pentru a vizita trupele Statelor Unite, acesta afirmându-şi convingerea că insurgenţii talibani vor accepta o încetare a focului în cele mai lung război al Americii.

Este prima vizită a lui Donald Trump în Afganistan de când este preşedinte şi a avut loc la o săptămână după ce un schimb de prizonieri între Washington şi Kabul a sporit speranţele într-o relansare a acordului de pace. „Talibanii vor să încheie un acord şi ne întâlnim cu ei”, a declarat Trump reporterilor la sosirea în Afganistan, după un zbor de noapte din Statele Unite, ţinut secret din motive de securitate. „Noi susţinem că trebuie să aibă loc un armistiţiu, dar ei nu au dorit un armistiţiu, dar cred că acum vor unul. Probabil se va întâmpla acest lucru”, a mai spus Donald Trump.

Liderii talibani au declarat pentru Reuters că gruparea a avut din nou întâlniri cu oficiali americani de rang înalt, la Doha, începând cu weekendul trecut, aceştia adăugând că în curând vor putea fi reluate negocierile oficiale de pace.

Avionul prezidenţial Air Force One a aterizat la Bagram Airfield, la bord mai aflându-se consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe Robert O’Brien, un mic grup de consilieri şi agenţi ai Secret Service şi reporteri.

Trump s-a întâlnit cu preşedintele afgan Ashraf Ghani şi a oferit curcan unor soldaţi americani, înainte de a lua cina de Thanksgiving cu ei. A stat de vorbă cu soldaţii şi s-a fotografiat cu ei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.