În cazul Austria, Maria Grapini presează Comisia Europeană să apeleze la Justiție!

0

Europarlamentarul Maria Grapini a intervenit public în scandalul declanșat de Austria, care a decis diminuarea alocațiilor pentru toți copiii care nu sunt austrieci, imediat după ce țara a anunțat decizia oficial, sfidând toate reglementările europene.

Demersurile Mariei Grapini s-au dus în Parlamentul European, prin luări de cuvânt repetate, scrisori oficiale și interpelări.

Recent, europarlamentarul român a scris Comisiei Europene, solicitând o poziție oficială europeană fermă în cazul unui stat care face front separat legislației comunitare unitare.

Maria Grapini a propus Comisiei să se adreseze Curții de Justiție a Uniunii Europene.

“Ca urmare a sesizării mele cu privire la faptul că statul austriac va diminua alocațiile pentru copiii care trăiesc în țara de origine, dar ai căror părinți sunt rezidenți în Austria, Comisia a somat acest stat membru și a declanșat procedura de infringement împotriva Austriei.

Mai mult decât atât, Comisia a trecut, în data de 25 iulie 2019, la a doua etapă a procedurii de constatare a neîndeplinirii obligațiilor trimițând Austriei un aviz motivat.

Cum va proceda Comisia în această situație, având în vedere că, în continuare, legislația austriacă privind alocațiile contravine normelor europene?

Va lua Comisia decizia de a da în judecată Austria la Curtea de Justiție a UE pentru nerespectarea normelor europene?”, a scris europarlamentarul român.

Comisia Europeană a informat-o pe Maria Grapini că a trimis un aviz motivat guvernului austriac, chiar atunci, în luna iulie a acestui an.

“Comisia a considerat că argumentele invocate de Austria în răspunsul său la scrisoarea de punere în întârziere nu răspund preocupărilor Comisiei.

În prezent, Comisia analizează răspunsul Austriei la avizul motivat. Dacă ajunge la concluzia că Austria nu a reușit să soluționeze problemele în cauză, Comisia poate sesiza Curtea de Justiție a UE.”, se precizează în răspunsul Comisiei Europene, transmis europarlamentarului Maria Grapini.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.