Maria Grapini, la Timișoara, de Ziua Națională: “Să fim uniți în Adevăr și Dreptate!“

Share:

Europarlamentarul Maria Grapini a participat, de 1 Decembrie, la evenimentele prilejuite de marea sărbătoare națională, în orașul în care trăiește de 40 de ani, Timișoara.

Organizatorii i-au conferit întâietate, la toate momentele oficiale ale zilei, astfel că Maria Grapini a fost cea  care a depus prima o coroană, la  monumentul Ostașului Român, din Parcul Catedralei, și a vorbit tot prima – după mesajul Guvernului – la ceremonia militară, desfășurată pe marele bulevard timișorean, destinat defilărilor în zile simbol ale României.

În cuvântul adresat oamenilor numeroși, prezenți la manifestarea militară, sfidând o vreme nu tocmai prietenoasă, europarlamentarul a cuprins toate momentele acestui 1 Decembrie plin de semnificație și simbolistică majoră pentru primul oraș liber de communism al României.

Maria Grapini și-a concentrat discursul pe Revoluție, românism și unitate.

“Dacă anul trecut, la Alba Iulia – unde am fost prezentă – am marcat Centenarul României, consider că acum se cere să ne gândim la eroii noștri care, în urmă cu 30 de ani, ne-au eliberat și ne-au oferit o viață liberă, să ne gândim, așadar, la eroii Revoluției! În egală măsură, este o zi de sărbătoare pentru toți românii, de aici și din străinătate. Mulțumim semenilor noștri de dincolo de granite, să fim uniți cu ei, să fim uniți cu toții! Aduc un omagiu și Armatei Române pentru că, de-a lungul istoriei, ne-a apărat țara! Ca europarlamentar, am militat și militez pentru unitate, avem nevoie să ne iubim patria, trebuie să iubim România! Să fim uniți, să lăsăm copiilor și nepoților noștri o țară unită, așa cum ne-au dat-o nouă stramoșii noștri! Uniți în Adevăr și Dreptate! La mulți ani, România, la mulți ani, români!”, a declarat europarlamentarul Maria Grapini, la Timișoara.

Europarlamentarul a urmărit defilarea impresionantă a militarilor și angajaților Ministerului de Interne, într-o atmosferă pe care a caracterizat-o drept emoționantă și puternic românească.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.