Audit UE: Premierul ceh, Andrej Babis, se află în conflict de interese!

0

Un audit al Comisiei Europene a confirmat că premierul ceh Andrej Babis se află într-un conflict de interese din cauza fostului său imperiu de afaceri, administrat acum de fonduri fiduciare, a informat duminică publicaţia săptămânală Respekt pe site-ul său web, citând surse, informează Reuters.

Reuters nu a putut confirma imediat în mod independent informaţiile despre care Respekt susţine că se bazează pe două surse care avut acces la conţinutul raportului.

Comisia Europeană a comunicat vineri faptul că a trimis rezultatele auditului autorităţilor cehe, precizând că este confidenţial conţinutul raportului, deoarece procedura de audit nu s-a încheiat.

Un purtător de cuvânt al Agrofert a declarat că nu deţine informaţii despre rezultatele auditului.

Companiile din grupul Agrofert, nucleul activelor Babis, estimate de Forbes la 3.5 miliarde de dolari, sunt unele din cei mai mari beneficiare ale subvenţiilor UE din Cehia, atât pentru agricultură, cât şi pentru proiecte de investiţii.

Din 2017, acestea sunt administrate de două fonduri fiduciare, un aranjament realizat de Babis pentru a respecta legislaţia naţională privind conflictul de interese. El a reiterat într-o dezbatere televizată, duminică, faptul că a îndeplinit toate obligaţiile legale.

Informaţii din auditul preliminar scurse în presă în luna iunie sugerau că Cehia s-ar putea vedea confruntată cu solicitări de a restitui milioane de euro de ajutoare acordate de UE, de care au beneficiat companiile Agrofert.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.